17 Μαΐ 2013

«Θα καταβληθούν και τα δεδουλευμένα του 2013; -Ενημέρωση από την Επιθεώρηση Εργασίας»


«Ραντεβού με τη Διοίκηση της ΕΡΤ είχαμε σήμερα το πρωϊ στην Επιθεώρηση Εργασίας της Αγ. Παρασκευής. Ο δικηγόρος της ΕΡΤ ζήτησε αναβολή επικαλούμενος έλλειψη εγγράφων και ζήτησε κάποιες ημέρες περιθώριο προκειμένου να τα προσκομίσει», ενημερώνει ο εκπρόσωπος ΕΡΑ, μέσω του μπλογκ του.

Οπως αναφέρει:

«Από την πλευρά μας, μέσω της δικηγόρου του Σωματείου, υποστηρίξαμε πως η Διοίκηση είχε επαρκή χρόνο να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα μιας και η προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας έχει γίνει εδώ και περίπου 2 μήνες.

Ο Νομικός Σύμβουλος προσκόμισε της ανακοινώσεις της Διοίκησης περί της εκκίνησης της διαδικασίας για τη μερική καταβολή των δεδουλευμένων καθώς και ένα νέο έγγραφο – επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου προς τον υφ. Οικονομικών. Με την επιστολή αυτή ζητά την έγκριση του υπουργείου για την καταβολή όλων των οφειλομένων. (βλ. παρακάτω)

Από την πλευρά μας υποστηρίξαμε πως οι ανακοινώσεις αναφέρονται μόνο στα οφειλόμενα του 2012 και χωρίς να γίνεται πουθενά λόγως για τα δεδουλευμένα του 2013.

Σε αυτό ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας απάντησε πως η καταβολή θα αφορά και τα δεδουλευμένα του 2013, κάτι που το ζητήσαμε γραπτώς. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι διευκρινίσεις που ζητήσαμε θα διατυπωθούν και γραπτώς και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Σωματείο από το οποίο πλέον και θα περιμένουμε ενημέρωση.

Φυσικά έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε με ποιο τρόπο θα γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων του 2013 μιας και μέχρι τώρα η Διοίκηση επικλούταν το «μπέρδεμα» με την εφαρμογή της ΚΥΑ. Τελικά η εφαρμογή ή μη του νέου εργασιακού και μισθολογικού καθεστώτος περνάει μέσα από την καταβολή των προσθέτων;

Τελικά η αναβολή δόθηκε και δεν είναι ολιγοήμερη. Αντί όμως της αρχικής ημερομηνίας που είχε οριστεί για τον Ιούλιο, το νέο ραντεβού θα γίνει στις 26 Ιουνίου στις 09.45π.μ.

Ακολουθεί η επιστολή του Διευθύντος Συμβούλου»



Πηγή: ekpera.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς