15 Μαΐ 2013

Ο ρ/σ «FLASH 96» στους εργαζόμενους


Την παραχώρηση της συχνότητας του Ρ/Σ «FLASH 96» στους εργαζόμενους αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), εφαρμόζοντας τη ρητή διάταξη του Ν. 4109/2013, παρά τις αντιδράσεις του εκκαθαριστή της εταιρείας και της εργοδοτικής Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ), στην οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της προηγούμενης ιδιοκτησίας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ χαιρετίζουν την απόφαση αυτή, που ανοίγει το δρόμο για ευρύτερη εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης.

Η υπ’ αρ. 218/30.4.2013 απόφαση, που εξέδωσε η Ολομέλεια του ΕΣΡ, βασιζόμενη στο άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά το οποίο «η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. Ο έλεγχος υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως ο νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος του Κράτους λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγουμένης αδείας» αλλά και τις προϋποθέσεις που θέτει το άρθρο 32 του Ν. 4109/2013, αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι και να προτείνει προς τον Υπουργό Τύπου και ΜΜΕ τη μεταβολή του φορέως του ραδιοφωνικού σταθμού με το διακριτικό τίτλο FLASH 96 FM Νομού Αττικής, αντικαθισταμένης της εταιρείας με την επωνυμία FLASH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ Α.Ε. δια του νομικού προσώπου που θα συσταθεί από τους εργαζομένους στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι εργαζόμενοι και τα Δ.Σ. των Ενώσεων καλούν τον αρμόδιο υπουργό να υπογράψει τη σχετική απόφαση ώστε να υλοποιηθεί αμέσως, επειδή με τον τρόπο αυτό, εκτός των άλλων, μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις προς όφελος της ενημέρωσης, των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς