16 Μαΐ 2013

ΠΟΕΣΥ: Στάση εργασίας στην ΕΡΤ μέχρι τις 7μμ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ανταποκρινόμενο στην απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στην ΕΡΤ για απεργιακή κινητοποίηση, αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, από τις 16:00 της Πέμπτης 16 Μαΐου 2013 έως τις 19:00 της ίδιας μέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των αμοιβών για την προσφερθείσα υπερεργασία.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.


Η ΠΟΕΣΥ αξιώνει την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που σε ανακοίνωση που απέστειλαν στην Ομοσπονδία διεκδικούν, ρωτώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ:

«Με ποιες κινήσεις θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ. Πώς θα περιφρουρηθεί η ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού έργου. Πώς η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα συνεισφέρει στην υπεύθυνη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Ποια είναι τα σχέδια για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, το σύνολο της οποίας βρίσκεται στις λίστες «αξιοποίησης» του ΤΑΙΠΕΔ.

Ποια είναι η θέση της Διοίκησης για το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών που διαμορφώνει το πλαίσιο ακόμα και για την κατάργηση της ΕΡΤ.

Πότε και με ποιες διαδικασίες θα επιστρέψουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που είναι άνεργοι από το Φλεβάρη.

Ποιες είναι οι προθέσεις της Διοίκησης για τις πολυδάπανες μεικτές και εξωτερικές παραγωγές οι οποίες εγκρίνονται εκτός κάθε πλαισίου και συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά και για τα «χρυσά» συμβόλαια προσωπικού ειδικών θέσεων και συμβούλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς