14 Μαΐ 2013

Νέος δ/ντης Αγγελιοφόρου: Θα πληρώνουμε όποτε υπάρχουν χρήματα…


Νέα εργασιακά ήθη επιχειρεί να επιβάλλει με την αλλαγή διεύθυνσης η εργοδοτική τρόικα (Μπακατσέλος – Ψυχάρης – Μπόμπόλας) στον Αγγελιοφόρο. Προφανώς η «αποχώρηση» του Τ. Χατζηδημητρίου από το τιμόνι της εφημερίδας υπαγορεύθηκε από κάποιο σχεδιασμό, τον οποίο ο «Νούλης» είτε δεν θα μπορούσε, είτε δεν θα ήθελε, είτε δεν θα άντεχε να υλοποιήσει. Έτσι τον κατέβασαν από τη γαλέρα και έφεραν άλλο… τυμπανοκρούστη ή προκρούστη να συντονίζει τους ελάχιστους κωπηλάτες – συντάκτες. Οι τελευταίοι απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο αναρωτιούνται ποιο είναι το σχέδιο.

Να θυμίσουμε ότι η εργοδοσία έχει ζητήσει περικοπές 35% στους μισθούς ειδάλλως θα προχωρήσει σε νέες μαζικές απολύσεις, δηλαδή θα περικόψει γύρω στις 35 από τις 113  θέσεις εργασίας. Προφανώς αυτός ο σχεδιασμός, ή ακόμα κάποιος ακόμα χειρότερος, πλεόν μπαίνει στη φάση της υλοποίησης.


Η πρώτη απόλυση, και μάλιστα φαστ – τρακ, έγινε, με θύμα τον διευθυντή, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε ανεχθεί, στηρίξει και προωθήσει όλα τα σχέδια των αφεντικών του. Τώρα ήρθε ένας νέος, ο κυρ Αλέκος. Ο Παπαδόπουλος. Είχε διατελέσει και παλιότερα δ/ντης του Αγγελιοφόρου και τον είχαν φύγει ως… παλαιάς κοπής. Τώρα επέστρεψε και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ορεξάτος και έμπλεος διευθυντικής ορμής.

Είπε διάφορα μάθαμε στους δημοσιογράφους. Για αλλαγές στο φύλλο, για έμφαση στα τοπικά ζητήματα, για ρεπορτάζ κ.α. Σ’ αυτά ποιος διαφωνεί αν δεν παραβιάζονται εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα; Όταν όμως με το καλημέρα αρχίζουν τα… τσάμικα, το πράμα στραβώνει. Είπε ότι η εργοδοτική τρόικα θέλει να κρατήσει το φύλλο όχι όμως να στο στηρίξει οικονομικά. Δηλαδή να βγαίνει από μόνο του. «Λεφτά δεν υπάρχουν θα πληρώνεστε όποτε θα υπάρχουν χρήματα» τους είπε. Και αυτό το είπε σε απλήρωτους εργαζόμενους από τον Φεβρουάριο ο κυρ Αλέκος. Μαγκιά; Θράσος; Ασχετοσύνη; Τσαμπουκάς; Όλα αχρείαστα. Το να απειλείς με νέα απληρωσιά, απλήρωτους για μήνες,  ακόμα δεν τους είδες, λέει πολλά. Θυμίζει καραβανά στην Κόρινθο. Αλήθεια όταν πήγαινε καλά ο Αγγελιοφόρος, το μοιράζανε το ταμείο; Προφανώς πως τα βγάζουν πέρα οι εργαζόμενοι, ποσώς τους ενδιαφέρει.

Να πούμε βέβαια ότι ήδη υπάρχει απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ για 48ωρη απεργία την Πέμπτη και Παρασκευή με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε επίσης προκηρυχθεί απεργία με αίτημα την καταβολή του Φεβρουαρίου. Η εργοδοσία είχε διαβεβαιώσει ότι θα κατάβαλε ένα μηνιάτικο. Ο Βοιτσίδης και η πλειοψηφία είχε θεωρήσει ότι τα υπεσχημένα θα τηρούνταν και με κάποια δυσκολία υπερψήφισε την πρόταση, η οποία τελικά είχε περάσει ομόφωνα. Η εργοδοσία τελικά κατάβαλε το 70% μη τηρώντας τις υποσχέσεις της και αυτά στις αρχές Μαίου. Η απεργία ανακλήθηκε τελικά με ψήφους μόνο της παράταξης Βοιτσίδη και της γνωστής συνιστώσας από την ΕΡΤ. Οι μνημονιακές δυνάμεις είναι πάντα… καλοπροαίρετες προς τα αφεντικά. Τώρα με τι ποσοστό θα την πάρουν πίσω; Με 30% του Φεβρουαρίου και κάτι τις από τον Μάρτιο; Είναι η πλειοψηφία και δη με συντριπτικά ποσοστά από τον Αγγελιοφόρο. Ίδωμεν.

Πάντως κακή αρχή για τον κυρ Αλέκο με το πράσινο γιλέκο. Διότι οι εργοδότες θα έπρεπε να του είχαν εξασφαλίσει μέρος των δεδουλευμένων και να μη ξεκινήσει τσιφούτικα και μίζερα.

Εμείς λέμε ότι οι εργοδότες πρέπει να καταβάλλουν τα δεδουλευμένα, να σέβονται τα εργασιακά δικαιώματα και το δημοσιογραφικό έργο και να σταματήσουν την συρρίκνωση του συγκροτήματος που οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση και απώλεια θέσεων εργασίας.

Πηγή: asyntaxtostypos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς