13 Μαΐ 2013

Το δικαίωμα στην ελεύθερη ενημέρωση και στην απεργία δεν ποινικοποιείται, δεν διώκεται, δεν καταστέλλεται!


Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ, καταγγέλλει απερίφραστα το νέο κρούσμα δεσποτικής συμπεριφοράς και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, όπως αυτό εκδηλώθηκε από τον επικεφαλής του Star Channel  T.V. (“Νέα Τηλεόραση Α.Ε”) και πρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας – ΕΙΤΗΣΕΕ) κ.   Πάνο Κυριακόπουλο.


Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριακόπουλος προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της ΕΣΗΕΑ και του προέδρου του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Τρίμη, ζητώντας να κηρυχθεί η 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς –έστω και κατόπιν εορτής– στο κανάλι του παράνομη και καταχρηστική και να απαγορευτεί κάθε άλλη απεργία στο μέλλον, απαιτώντας παράλληλα την καταδίκη του προέδρου του Δ.Σ. σε φυλάκιση ενός χρόνου.

Συγκεκριμένα θυμίζουμε ότι τα Σωματεία του Τύπου σε κοινή ανακοίνωσή τους από τις 18.4.2013 και με τη σύμφωνη γνώμη πολλών επιχειρήσεων Τύπου και ΜΜΕ είχαν ήδη ενημερώσει τα μέλη τους σχετικά με τον εορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς.

Παρόλα αυτά ορισμένοι εργοδότες, επικαλούμενοι την απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας περί μεταφοράς της αργίας την 7 η Μαΐου, με πρωτοφανή τρόπο επιχείρησαν να διασπάσουν τους εργαζομένους, μεταφέροντας τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις για την 7η Μαΐου.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με επιστολή της προς τις εργοδοτικές Ενώσεις - ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) και ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών)- ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση των Σωματείων και να τηρηθεί η παράδοση, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι όλων των Μέσων, χωρίς καμία διάκριση, να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, οι εργοδοτικές ενώσεις, ΕΙΤΗΣΕΕ και ΕΙΙΡΑ, δεν απάντησαν στις σχετικές επιστολές εσκεμμένα, ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση και έτσι παραμονή της Πρωτομαγιάς οι σταθμοί “ SKAI TV ”, “STAR TV” και “ΣΚΑΙ 100,3”, να μην συμμορφώνονται με τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ, αλλά και της πλειονότητας του τύπου και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταδικάζει απερίφραστα το νέο κρούσμα στην μεγάλη αλυσίδα της βιομηχανίας των μηνύσεων και αγωγών κατά των ανθρώπων του Τύπου, θεωρώντας ότι πρόκειται για ευθεία βολή κατά της ελεύθερης δράσης του Τύπου και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του. Τονίζει παράλληλα ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκφοβισμού των λειτουργών κι εκπροσώπων της ενημέρωσης με στόχο τόσο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης όσο και την χειραγώγηση της ελεύθερης πληροφόρησης των πολιτών.

Η αντίσταση από το σύνολο του Τύπου απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, που αυτή αυθαίρετα και βίαια προσπαθεί να επιβάλλει, είναι ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας.

Η δίκη του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 14/5/2013, στις 13.00 στο κτίριο 5 (αίθουσα 1) της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

 ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

 ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

 ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς