15 Μαΐ 2013

ΕΣΡ: Στους εργαζόμενους ο Flash 96


Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συμφώνησε με το αίτημα των -απλήρωτων- εργαζομένων του Flash 96 να περάσει στα χέρια τους ο ιστορικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Το ΕΣΡ κατέθεσε την πρότασή του για τη μεταβίβαση του Flash στον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Η πρόταση του ΕΣΡ έγινε βάσει του άρθρου 32 του Νόμου 4109/2013, που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή και δίνει για πρώτη φορά το δικαίωμα στους εργαζόμενους ραδιοφωνικού σταθμού, ο ιδιοκτήτης του οποίου δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, να διαχειριστούν τη συχνότητα και να τον λειτουργήσουν οι ίδιοι.

Οι εργαζόμενοι στον Flash παραμένουν απλήρωτοι από το καλοκαίρι του 2012.


Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του σταθμού, Πέτρος Κυριακίδης είναι φυγόδικος, καθώς καταζητείται από τις ελληνικές αρχές για εμπλοκή στο σκάνδαλο της Proton Bank.

«Το εργασιακό καθεστώς, στο οποίο βρισκόμαστε και το οποίο μοιραζόμαστε με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους εργαζόμενους, είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει, καθώς δεν είμαστε άνεργοι, αφού κανείς δεν μας έχει απολύσει, άρα δεν δικαιούμαστε ούτε αποζημίωση για τα τόσα χρόνια εργασίας μας, ούτε επίδομα ανεργίας, δεν αμειβόμαστε όμως και ως εργαζόμενοι, εφόσον δεν μας καταβάλλονται τα δεδουλευμένα μας εδώ και τόσους μήνες», αναφέρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο μπλογκ τους.

Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς