2 Ιουν 2015

Αν μας αρέσει «Ένωση-κατάψυξη» ας μην αλλάξουμε τίποτα…






Του Χάρη Κάντα


 






Και να που ήμαστε πάλι εδώ. 
Στο ίδιο σταυροδρόμι που ήμασταν πριν από τις προηγούμενες και τις πιο προηγούμενες «σημαντικές» και «κρίσιμες» εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
 Και τι έχει αλλάξει;
 ΤΙΠΟΤΑ.
 Οι διοικήσεις της Ένωσης...


 ήρθαν και παρήλθαν χωρίς να παράγουν απολύτως τίποτα.
Με τον χρόνο να έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τον κλάδο από το 2004 και μετά, με το «κακό» πια να μην έρχεται αλλά να έχει ήδη έρθει, οι δημοσιογράφοι καλούμαστε όχι απλώς να ψηφίσουμε ένα ακόμη προεδρείο αλλά να αποφασίσουμε το αν θέλουν να βάλουμε την ΕΣΗΕΑ σε έναν άλλο διαφορετικό δρόμο από αυτόν που οι ίδιοι την έχουμε εγκλωβίσει όλα αυτά τα χρόνια.
Αν νιώθουμε ικανοποιημένοι με την «Ένωση-κατάψυξη» που έχουμε, τότε ας μην αλλάξουμε τίποτα. Αν όμως θέλουμε να λιώσουμε τους πάγους, αν θέλουμε η ΕΣΗΕΑ να γίνει και πάλι ΕΝΩΣΗ, να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς και να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, τότε έχουμε χρέος με την ψήφο μας να τα αλλάξουμε όλα.
Βασική προϋπόθεση;
Να αφήσουμε όλοι σπίτι τις κομματικές ταυτότητες και να προτάξουμε τις δημοσιογραφικές μας.
Γι’ αυτό τον λόγο, στηρίζω και συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο των «Μαχόμενων Δημοσιογράφων».
Γιατί είναι η μόνο παράταξη που δεν δεσμεύεται από κομματικές γραμμές και που μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες επιτρέπει την ύπαρξη στις τάξεις της φωνών διαφορετικών αποχρώσεων σαν τη δική μου.
Σε αυτό το σταυροδρόμι οι «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι» έχουν αποφασίσει να τραβήξουν τον άλλο δρόμο και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται τη δύναμη που θα τους δώσεις εσύ.
Γιατί στο κάτω – κάτω της γραφής, την επομένη των εκλογών η φωνή της Ένωσης θα είναι η δικιά σου φωνή…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η γνώμη σας μετράει για μάς